Vârsta ideală pentru a te căsători – mit sau realitate? Răspunsul nu mai e un mister

Spread the love

O mare parte a oamenilor, în special femeile, au multe îndoieli cu privire la viitorul lor romantic și se întreabă adesea dacă există ceea ce se cheamă „vârsta ideală” pentru a face „marele pas”. Sunt multe cupluri care s-au întrebat care este vârsta ideală pentru a se căsători și a avea un mariaj bun. Se pare că există un studiu care răspunde la această întrebare, relatează Click.ro care citează site-ul  Terra.com.mx.

Astfel, potrivit studiului realizat de sociologul american Nicholas Wolfinger, profesor la Universitatea din Utah, dacă există într-adevăr o vârstă ideală pentru a te căsători și a avea un mariaj bun, atunci aceasta este în intervalul 25-32 de ani. El a analizat problema, dezvăluind niște numere uimitoare. Potrivit acestuia, rata divorțurilor crește cu 5% atunci când persoanele căsătorite au peste 32 de ani. Din acest motiv, expertul asigură că cel mai bun interval de vârstă pentru a te căsători este între 25 și 32 de ani, pe baza analizei datelor demografice naționale. Cu toate acestea, în timp ce rata divorțurilor crește atunci când cuplurile se căsătoresc și au vârsta peste 32 de ani, asta nu înseamnă că este mai înțelept să te căsătorești de tânăr. Cercetătorul a explicat că lipsa de maturitate a cuplurilor tinere și lipsa mijloacelor economice duc mai frecvent la separare.

Studiul a fost realizat între 2006 și 2010, așa că dacă te-ai căsătorit ulterior cu partenerul tău când aveai peste 33 de ani, nu trebuie să-ți faci griji. În plus, trebuie luat în considerare faptul că aceste rezultate vin în urma unui studiu și nu reflectă cazuri individuale. Amintiți-vă că pentru ca o relație să dureze, cel mai important lucru este să mențineți o căsnicie puternică.

Important este să nu intrați în panică dacă vă căsătoriți înainte sau după această categorie de vârstă. Nu avem formula magică pentru ca o căsnicie să funcționeze, dar ceea ce este clar este că este important să ne ținem promisiunile și să menținem pasiunea, pentru ca relația să rămână intactă și plină de roade bune. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *