Un stat american interzice Biblia în mai multe școli pentru că ar conține vulgaritate, violență și sex

Spread the love

Biblia a fost interzisă din toate bibliotecile școlilor primare și gimnaziale din comitatul Davis, după ce un părinte s-a simțit deranjat de faptul că aceasta conține „vulgaritate și violență”, potrivit Insider.

Decizia a fost luată săptămâna trecută de un comitat însărcinat cu revizuirea cărților semnalate ca având un conținut sensibil, a declarat pentru KSL, Christopher Williams, directorul de comunicare al districtului școlar Davis.

A decis să menţină cartea în circuitul bibliotecii şcolare doar la nivelul liceului, pe baza caracterului adecvat vârstei, din cauza vulgarităţii sau a violenţei” conținute, a declarat pentru KSL, Williams.

Textul nu conține materiale sensibile, potrivit legii din Utah care să justifice scoaterea completă a Bibliei din circuitul bibliotecilor școlare.

Cartea sfântă a fost contestată inițial în decembrie 2022 de un părinte, sub anonimat, care afirmă că legea de interzicere a cărților din Utah îi oferă dreptul de a scoate Biblia din școală pentru că are un conținut „plin de sex”. Părintele a argumentat în plângere că Biblia conţine „incest, onanism, bestialitate, prostituţie, mutilare genitală, felaţie, dildo, viol şi chiar infanticid”, potrivit The Salt Lake Tribune. Această plângere apărut după ce grupurile conservatoare ar fi susținut legile de interzicere a cărților, despre care criticii menționează că vizează în mod nedrept cărțile cu teme LGBTQ şi autorii de culoare, potrivit sursei date.

Decizia luată de autoritățile locale din Utah a fost contestată de o persoană care a depus un apel, miercuri.

Această solicitare va merge acum la un comitet de apel format din trei membri ai Consiliului de Educaţie al districtului şcolar Davis”, a declarat Williams, potrivit KSL.

Acest comitet va face apoi o recomandare către întregul Consiliu de Educaţie, iar Consiliul va lua apoi decizia finală”, susține directorul de comunicare al districtului şcolar Davis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *