Un mare duhovnic ne-a părăsit: Preotul Gheorghe Bârsan a murit după o cursă dramatică spre spital

Spread the love

Preotul Gheorghe Bârsan, parohul din Brezeni, a murit în această dimineață, în timp ce se îndrepta spre spitalul din Huși! Moartea în condiții dramatice a preotului Gheorghe Bîrsan din Berezeni, a căzut ca un trăsnet peste comunitatea pe care o păstorea de ani de zile! Cu o zi înainte, spun localnicii, preotul a fost văzut muncind în grădină și nimic nu ar fi dat semne că își trăia, practic, ultimele ore din viață. El era cunoscut, spun apropiații, ca având diabet și depindea de insulină, dar își gestiona afecțiunea după indicațiile medicilor.

Primul apel la 112, pentru solicitarea unei ambulanțâe a fost făcut la ora 6:23. Pacientul prezenta dureri în piept și încă era conștient. Apropiații nu au mai avut răbdare să aștepte autospeciala SAJ, astfel că l-au urcat într-o mașină și au pornit repede spre spitalul din Huși. Pe la Stănilești s-au întâlnit cu echipajul medical SAJ, care se deplasa la caz. A sosit, de asemenea, și o altă ambulanță. Cadrele medicale l-au preluat pe pacient și au înjceput mnevrele de resuscitare încă de pe drum, întrucât pacentul intrase în stop cardio-respirator.

Manevrele nu au încetat, iar la spital a fost predat medicilor din CPU. Oricât s-au străduit, preotul în vârstă de 55 de ani nu a mai putut fi salvat. Apropiații spun că pr. Gheorghe Bârsan era cunoscut ca suferind de diabet și depindea de insulină, însă părea să țină boala sub control. Ieri chiar fusese văzut muncind în grădină, pentru că era un om foarte harnic. Dar, probabil, peste noapte i s-a făcut rău. Numai că lucrurile s-au dovedit ireversibile și preotul nu a mai putut fi salvat, scrie Vremea Nouă.

Părintele Gheorghe Bîrsan a fost, vreme de un sfert de veac (25 de ani), paroh al Parohiei Berezeni I, Protopopiatul Huși

„Originar din localitatea Independența, județul Galați, Părintele Gheorghe a absolvit Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț și Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași. A fost hirotonit preot în anul 1991, de către Preasfințitul Eftimie Luca, Episcopul Romanului și Hușilor, pe seama Parohiei Davidești, Protopopiatul Huși, unde a slujit până în anul 1998, când a fost numit paroh al Parohiei Berezeni I. S-a implicat în edificarea unei monumentale biserici parohiale și în întărirea credinței în rândul enoriașilor. În anul 2001 s-a săpat fundația și s-a turnat temelia sfântului lăcaș, iar între anii 2002-2007 a fost construită, după modelul bisericilor moldovenești din vremea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, impunându-se printr-o notă deosebită de eleganță. Acest sfânt locaș dă mărturie peste timp de dragostea și râvna deosebite care au caracterizat activitatea pastorală a părintelui Gheorghe. În aceste momente de despărțire vremelnică, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a transmis mesajul său de condoleanțe familiei părintelui Gheorghe Bârsan, precum și aprecierea sa pentru tot efortul depus în slujirea Bisericii. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească cu drepții!”, a fost mesajul transmis de reprezentanții Episcopiei Hușilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *