Un ateu convins spune că a murit, dar s-a întors: Descrie cu lux de amănunte ce a întâlnit în lumea de dincolo – VIDEO

Spread the love

Există multe întrebări fără răspuns în viață – esența vieții, existența dincolo de planeta noastră și ceea ce ne așteaptă după moarte. Aceste mistere au lăsat perplexe mințile strălucite din întreaga lume, cu convingeri divergente despre viața de după moarte. În timp ce unii cred cu tărie în rai și iad sau în reîncarnare, alții neagă existența unei vieți de apoi, proclamând că pur și simplu încetăm să mai existăm. Cu toate acestea, întâlnirea unui bărbat în timpul unei experiențe de moarte apropiată pune la îndoială această necredință, scrie jpost.com.

Jose Hernandez, un ateu declarat, împărtășește modul în care un incident care i-a schimbat viața i-a transformat perspectiva. Vorbind pentru canalul YouTube Shaman Oaks, Hernandez povestește călătoria sa extraordinară care a început cu o sarcină de rutină la locul de muncă, în calitate de inginer. Experiența de moarte iminentă a lui Hernandez a avut loc în timp ce rezolva o problemă electrică de pe acoperișul unui camion cu găleți.

„Eram un ateu convins. În calitate de inginer, mă concentram exclusiv pe explicații logice”, a spus el. „Dar în acea zi, totul s-a schimbat. Întârziam, iar partenerul meu, îngrijorat pentru siguranța mea, a intrat din greșeală cu camionul nostru într-un copac. În urma impactului, m-am ales cu mai multe coaste rupte și am fost dus de urgență la camera de gardă.”

La spital, respirația lui Hernandez a încetat, iar personalul medical a luptat cu disperare pentru a-i salva viața. În acel moment critic, s-a trezit contemplându-l pe Dumnezeu, făcându-și o promisiune: „Dacă mă ajuți să trec prin asta, mă voi schimba”.

Atunci a observat o prezență misterioasă în cameră. „Am văzut o umbră care stătea lângă ușă. În acel moment, m-am gândit: “Am îndurat atât de multe în viață. Poate că este bine să renunț’. Iar în momentul în care umbra mi-a atins degetul de la picior, un sentiment copleșitor de ușurare, calm, pace și iubire m-a cuprins. A fost euforic”.

În timp ce cadrele medicale îi făceau resuscitare, Hernandez susține că umbra i-a vorbit. „Apoi, m-am trezit suspendat într-un colț al camerei, observând eforturile de resuscitare. O voce de lângă mine mi-a spus: ‘Gândește-te la corpul tău ca la o mașină. Acest vehicul a parcurs 8 milioane de mile și nu mai putem repara nimic. Este timpul să ne luăm rămas bun de la corpul tău”. Vocea m-a instruit: ‘Bine, este timpul să mergem mai departe'”.

În continuare, Hernandez descrie o coborâre într-o gaură neagră, unde a experimentat zborul și a fost martor la orașe hipnotizante, păduri uluitoare și turme sălbatice de animale în mișcare. În acest tărâm ceresc, a fost asigurat că își va putea vedea copiii și, cel mai important, s-a reunit cu tatăl său.

„Când mi-am întâlnit tatăl pe lumea cealaltă, mi-am dat seama că, uneori, nu putem exprima anumite lucruri aici, dar în altă parte, putem.”

Experiențele din apropierea morții au adesea elemente comune, multe persoane raportând experiențe similare în timpul resuscitării. În timp ce unii interpretează aceste întâlniri ca fiind dovezi ale unei conștiințe dincolo de domeniul fizic, profesioniștii din domeniul medical oferă o explicație alternativă. Profesorul emerit de biochimie William Revill, într-un articol publicat în Irish Times, susține că experiențele din apropierea morții reflectă activitatea creierului în momentele de lipsă de oxigen și de creștere a nivelului de dioxid de carbon. El sugerează că relatările despre o lumină la capătul unui tunel ar putea fi rezultatul scăderii nivelului de oxigen în retină, creând o viziune în tunel.

În cazul lui Jose Hernandez, experiența de moarte iminentă i-a pus la îndoială ateismul și i-a deschis ochii la posibilitatea existenței unei vieți de după moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *