Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena: Rânduiți de Sfinții Apostoli pentru a servi comunității primilor creștini

Spread the love

Sărbătoare mare în data de 28 iulie în România pentru credincioși. Pe data de 28 iulie, Biserica Ortodoxă prăznuiește patru mari sfinți: Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena. Acești patru ucenici ai Mântuitorului au fost rânduiți de Sfinții Apostoli pentru a servi comunității primilor creștini în slujba diaconiei.

Sfinții Prohor, Nicanor, Timon și Parmena au fost aleși de Sfinții Apostoli pentru a îndeplini slujba de diacon în Biserica primară din Ierusalim. Această slujbă consta în îngrijirea săracilor și a văduvelor, precum și în distribuirea ajutoarelor materiale către cei nevoiași. Prin această slujbă, Sfinții Apostoli și-au putut dedica mai mult timp rugăciunii și propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu.

Sfântul Prohor a fost unul dintre cei șapte diaconi aleși de Sfinții Apostoli. El a fost un om plin de credință și de Duhul Sfânt și a propovăduit cu putere Cuvântul lui Dumnezeu. A murit martir pentru credința sa în Hristos.

Sfântul Nicanor a fost, de asemenea, unul dintre cei șapte diaconi aleși de Sfinții Apostoli. El a propovăduit cu putere Evanghelia și a suferit moarte martirică pentru credința sa.

Sfântul Timon a fost un alt diacon ales de Sfinții Apostoli. El a propovăduit Evanghelia în multe locuri și a suferit moarte martirică pentru credința sa.

Sfântul Parmena a fost un alt diacon ales de Sfinții Apostoli. El a propovăduit Evanghelia în multe locuri și a suferit moarte martirică pentru credința sa.

Acești patru sfinți au fost aleși de Sfinții Apostoli pentru slujba lor datorită credinței lor puternice și a vieții lor pline de virtute. Ei au propovăduit cu putere Cuvântul lui Dumnezeu și au suferit moarte martirică pentru credința lor.

Pe data de 28 iulie, mii de creștini îi sărbătoresc pe acești patru mari sfinți, rugându-se pentru ajutorul și mijlocirea lor la Dumnezeu. Această sărbătoare este o ocazie pentru noi toți să ne amintim de jertfa acestor sfinți pentru credința lor și să ne rugăm pentru ajutorul lor în viața noastră spirituală. Sărbătoarea zilei de 28 iulie din calendarul ortodox este dedicată celor patru mari sfinți: Prohor, Nicanor, Timon și Parmena. Acești patru diaconi au propovăduit cu putere Cuvântul lui Dumnezeu și au suferit moarte martirică pentru credința lor. Pe data de 28 iulie, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe acești patru sfinți, rugându-se pentru ajutorul și mijlocirea lor la Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *