Sfântul Apostol Iacob, fratele sfântului evanghelist Matei, primul episcop al Ierusalimului

Spread the love

În fiecare an, pe data de 9 octombrie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Apostol Iacob al lui Alfeu. Sfântul Apostol Iacob, cunoscut și ca Iacob Alfeievici, a fost una dintre personalitățile semnificative din Cei Doisprezece Apostoli. El era fiul lui Alfeu și, interesant de menționat, era fratele sfântului evanghelist Matei.

Biserica îl celebrează pe Sfântul Apostol Iacov în două momente importante din an, și anume la data de 9 octombrie și ulterior, la 30 iunie, în cadrul Soborului celor Doisprezece Sfinți Apostoli.

Cine a fost Sfântul Apostol Iacob al lui Alfeu?

Sfântul Apostol Iacob, cunoscut și ca Iacob Alfeievici, a fost una dintre personalitățile semnificative din Cei Doisprezece Apostoli. El era fiul lui Alfeu și, interesant de menționat, era fratele sfântului evanghelist Matei. Biserica îl celebrează pe Sfântul Apostol Iacov în două momente importante din an, și anume la data de 9 octombrie și ulterior, la 30 iunie, în cadrul Soborului celor Doisprezece Sfinți Apostoli.

Contribuțiile Sfântului Apostol Iacob al lui Alfeu

Iacob a dedicat viața sa propovăduirii în Palestina și Egipt. În aceste locuri, el a câștigat respectul credincioșilor, fiind numit de aceștia „sămânță binecuvântată de Dumnezeu”.

Atunci când Iacob a auzit cuvintele Domnului, el a început să relateze minunile pe care le-a văzut. După Pogorârea Sfântului Duh, Apostolii Iacov, Alfeu și Andrei Cel Întâi-Chemat au părăsit locul pentru a face călătorii misionare în diferite regiuni precum Iudeea, Edessa, Gaza și Eleuteropolis, răspândindu-le Evanghelia.

Sfântul Apostol Iacob al lui Alfeu este un exemplu strălucit de devotament și dedicare față de credința creștină. Prin munca sa neobosită de propovăduire și prin viața sa exemplară, el continuă să inspire credincioșii până în zilele noastre. Pe 9 octombrie, să ne amintim cu recunoștință de contribuțiile sale valoroase la răspândirea Evangheliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *