Sfântul Antim, martirizat de otomani. Creștinii i-au recuperat trupul din mare

Spread the love

Sfântul Antim (în greacă: Άγιος Άντιμος) din Chios a fost un sfânt și mărturisitor creștin care a trăit în secolul al XVIII-lea în insula Chios, care face parte din Grecia. El este venerat în special pentru viața sa pioasă și pentru martiriul său în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor.

Povestea vieții sale relatează că Sfântul Antim a fost călugăr într-un mănăstire de pe insula Chios. În timpul ocupației otomane, el a refuzat să se supună autorităților musulmane și să renunțe la credința creștină. Din acest motiv, a fost supus la persecuții și torturi groaznice. Sfântul Antim a fost martirizat prin înjunghiere și a murit pentru credința sa creștină. Tradiția spune că după moartea sa, trupul său a fost aruncat în mare de către persecutori, dar că lumea creștină a găsit ulterior trupul său și l-a venerat ca pe cel al unui sfânt mucenic.

El este venerat în special în insula Chios și în întreaga lume ortodoxă pentru credința și devotamentul său. Sărbătoarea sa este celebrată pe 3 iulie în calendarul ortodox. Bisericile și mănăstirile îi sunt dedicate, iar credincioșii îi aduc rugăciuni și se roagă pentru mijlocirea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *