Rețete de post ale călugărițelor de la Mănăstirea Prislop: Supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi și ciuperci la cuptor

Spread the love

Călugăriţele de la Mănăstirea Prislop le-au explicat gospodinelor cum să prepare cele mai gustoase rețete de post. Cu puține ingrediente și cu răbdare puteți să gătiți o mâncare delicioasă. Călugăriţele de la Mănăstirea Prislop au explicat cum se prepară două rețete de post extrem de gustoase și ușor de făcut, mai exact cea de ciuperci la cuptor și cea de supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi. Pentru rețeta de ciuperci la cuptor, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

13 ciuperci mari câteva fire de pătrunjel câteva fire de mărar 1 căţel usturoi 1/4 linguriţă sare 1/2 linguriţă boia 1/2 linguriţă piper puţin ulei

Se spală ciupercile şi apoi se usucă cu şerveţele de hârtie. Este indicat să nu păstrați codițele. Aşezaţi zece ciuperci în tavă cu faţa în jos şi daţi la cuptor la 220 C pentru zece minute. Scurgeţi sucul lăsat de ciuperci din tavă şi întorceti ciupercile cu faţă în sus. Tocaţi mărunt codiţele plus restul de trei ciuperci şi le amestecaţi cu verdeţurile tocate, usturoiul strivit şi condimente. Ciupercile trebuie umplute cu amestecul de mai sus. Stropiţi cu puţin ulei ciupercile. Se țin la cuptor la 220C pentru 15 – 20 minute. Ele sunt și mai gustoase cu mujdei de usturoi şi pâine prăjită. Poftă bună!

Rețetă de post, supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi

Pentru această rețetă delicioasă de post, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:

5 linguriţe ulei de măsline 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 cartofi mari albi 2 ramuri de rozmarin 8 felii de pâine 1 l supă de legume sareAceastă rețetă, recomandată de călugărițele de la Mănăstirea Prislop, este potrivită și pentru cei care țin dietă. Spălăm, curăţăm şi tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puţină sare vreme de 10 minute. Curăţăm şi tăiem ceapă mărunt. O punem la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin. Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi. Peste ele turnăm supă de legume caldă. Dăm în clocot şi lăsăm să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic. Trebuie să încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute. Acum, supa se transferă într-un blender şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă. Asta a fost tot. Poftă bună!, potrivit Click.

Rețetă ardei umpluți de post

O rețetă de ardei umpluți de post, după cea a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop, e încercată în ultima perioadă de tot mai mulți credincioși.

Ardei umpluți de post. Iată de ce ingrediente ai nevoie

  • 5 ardei grași, roșii
  • 1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 5-6 ciuperci champignon
  • 100g orez
  • 2 roșii
  • 350ml suc de roșii
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 6 linguri de ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

  • Pentru început, primul pas e să speli bine ardeii grași și cu atenție îndepărtează cotorul, păstrând partea superioară pentru a forma un capac. Curăță interiorul de semințe.
  • Mai apoi curăță și spală celelalte legume. Tocă ceapa mărunt, iar ardeiul și ciupercile în cubulețe mici. Morcovul se rade pe răzătoarea mică.
  • Într-o oală, adaugă uleiul împreună cu ceapa și călește până devine opacă. Adaugă apoi morcovul și ardeiul, și călește încă un minut, apoi adaugă ciupercile, boiaua de ardei și un praf de sare. Lasă legumele să fiarbă în propriul lor suc timp de un minut.
  • Taie roșiile cubulețe și pune-le peste legume, odată cu orezul. Poți condimenta cu sare și piper după gust. Călește totul împreună până când orezul absoarbe lichidul lăsat de legume, apoi stinge focul.
  • Verdeața trebuie tocată mărunt, iar apoi pune deoparte aproximativ ¼ din compoziție și adaugă restul peste orez. Amestecă bine.
  • Umple ardeii cu amestecul obținut, fără a-i umple prea tare, deoarece orezul va continua să se umfle în timpul coacerii. Pune peste fiecare ardei capacul corespunzător (sau felii de roșii pot fi folosite în loc de capac).
  • Într-o oală mai întaltă, pune ardeii și adaugă sosul de roșii și, bineînțeles, suficientă apă care să-i acopere. Apoi, condimentează cu puțină sare și dă totul la cuptor până când orezul și ardeii sunt bine fierți. Când sunt gata, adaugă verdeața rămasă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *