Procesiune în București cu moaștele Sfântului Apostol Iuda, ruda Domnului

Spread the love

Moaștele Sfântului Apostol Iuda, ruda Domnului, au fost purtate în procesiune marți seară în ajunul hramului Bisericii „Sfântul Dumitru” – Poștă din Capitală. Cinstitele moaște ale Sfântului Apostol Iuda, ruda Domnului, au fost oferite recent de starețul Mănăstirii Zavorda din Grecia, care, cu această ocazie, a mai dăruit parohiei bucureștene și un fragment din moaștele Sfântului Apostol Simon Zilotul. Reprezentanții lăcașului de cult au comandat la Atelierele Patriarhiei o raclă în care au fost așezate fragmente din moaștele celor doi Sfinți Apostoli ai Mântuitorului.

Sfântul Apostol Iuda Tadeul a predicat evanghelia în Iudeea, Galileea, Samaria, Idumeea, apoi în Arabia, Siria, Libia, Mesopotamia, Edessa si Persia, împreună cu Sfântul Simon Zilotul sau cu Sfântul Apostol Petru. A contribuit la crearea Bisericii din Armenia și este considerat patronul spiritual al Armeniei. A fost martirizat în anul 65 d. H.

Sfântul Apostol Iuda a fost unul din cei doisprezece Sfinți Apostoli ai lui Hristos, trăgându-se din seminția lui David și a lui Solomon. El s-a născut în Nazaretul Galileii, din tatăl său, Iosif teslarul – care a fost după aceea logodnicul Preacuratei Fecioare Maria – și din maica sa Salomeea, nu cea din Betleem, ci alta, care a fost fiica lui Agheu, fiul lui Varahie și fratele lui Zaharia. Pe ea a luat-o Iosif în însoțire legiuită și i-a născut pe acești fii, care sunt pomeniți în Evanghelia lui Matei: Iacob, Iosie, Simon și Iuda. însă acest Sfânt Iuda se numește Iuda al lui Iacov – adică fratele lui Iacov cel numit fratele Domnului -, căci pentru smerenie, singur se făcea nevrednic să se numească fratele Domnului după trup, de vreme ce la început a greșit din neștiință față de El, pe de o parte pentru necredință, iar pe de alta pentru neiubirea de frate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *