Pilda celor trei bătrâni: „Acolo unde este Iubire, întotdeauna este bogăție și noroc!”

Spread the love

Rugăciunea zilei:

Rugăciune către Sfânta Marta pentru îndeplinirea dorințelor: „Sfântă Marta, mă îndrept către tine, plină de încredere, cerându-ți ajutorul. Cred cu tărie că mă vei ajuta și mă vei sprijini la greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog cu umilință să îmi aduci alinare în suferințele și necazurile mele. În numele negrăitei bucurii care ți-a cuprins inima când i-ai oferit adăpost Mântuitorului lumii în casa ta din Betania, te implor roagă-te pentru noi și familia mea, ca să-L păstrăm pe Dumnezeu în inimi, astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (în acest moment se rostește dorința). Te implor, ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutate precum ai înfrânt balaurul care zace la picioarele tale! Amin!”

Pilda zilei:

O femeie a ieșit din casă și a văzut în fața curții sale trei bătrâni cu barbă lungă și albă. Ea atunci ia poftit în casă:

Vă rog, intrați să mâncați.

Soțul tău este acasă?” au întrebat.

Nu”, a răspuns ea. „E plecat.”

Atunci nu putem intra”, au răspuns ei.

Seara, când soțul ei s-a întors acasă, ea i-a povestit ce s-a întâmplat. „Du-te și spune-le că sunt acasă și invită-i înăuntru!”, a spus soțul. Femeia a ieșit și i-a invitat pe bătrâni.

Nu putem intra împreună în casă”, au răspuns ei.

De ce nu?” se întrebă ea.

„Pentru că numele nostru e Bogăție, Noroc și Iubire”, a explicat unul dintre bătrâni. Apoi a adăugat: „Acum du-te acasă și vorbește cu soțul tău despre care dintre noi vrei să ai în casa ta”.

Femeia s-a dus și i-a spus soțului ei ce auzise. Soțul ei a fost foarte mulțumit.

„Ce bine!” a spus el. „Dacă trebuie să facem o alegere, să-l invităm pe Bogăție. Lasă-l să intre și să ne umple casa de bogăție!”

Soția lui a obiectat: „Dragă, de ce nu-l invităm pe Noroc?

Fiica lor asculta tot. A alergat la ei cu propunerea ei: „De ce nu invităm Iubirea? La urma urmei, atunci dragostea va domni în casa noastră!”

Să fim de acord cu fata noastră”, i-a spus soțul soției sale. „Du-te și roagă-l pe Iubire să ne fie oaspetele”.

Femeia a ieșit și i-a întrebat pe cei trei bătrâni: „Cine dintre voi este Iubirea? Veniți în casă și fiți oaspetele nostru”.

Bătrânul pe nume Iubire s-a dus în direcția casei și ceilalți doi bătrâni l-au urmat. Surprinsă, doamna a întrebat Bogăția și Norocul: „Am invitat doar Iubirea, de ce te duci?”

Bătrânii i-au răspuns: „Dacă ai fi invitat Bogăția sau Norocul, noi ceilalți doi am rămâne pe stradă, dar din moment ce ai invitat Iubirea, oriunde se duce, o urmăm mereu. Acolo unde este Iubire, întotdeauna este Bogăție și Noroc. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *