Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse acuză „o tentativă de semănare a discordiei între musulmanii şi evreii” din Rusia

Spread the love

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill acuză luni că luarea cu asalt duminică a unui aeroport în Republica rusă Daghestan, cu populaţie majoritar musulmană, este „o tentativă de semănare a discordiei” între musulmani şi evrei în Rusia, în plin război între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP, informează News.ro.

„Consider ceea ce s-a întâmplat o tentativă de semănare a discordiei între musulmanii şi evreii din Rusia, care întreţin bune relaţii de prietenie şi de cooperare de secole”, deplânge într-un comunicat patriarhul Chiril, un fervent susţinător al preşedintelui rus Vladimir Putin. Pe de altă parte, aeroportul din capitala Daghestanului, pe care bărbaţi căutau duminică israelieni, s-a redeschis luni, anunţă Agenţia Aviaţiei ruse. „Aeroportul din Mahacikala este din nou deplin operaţional”, anunţă pe Telegram agenţia, la o zi după ce aceste confruntări, soldate cu 60 de arestări şi nouă poliţişti răniţi, au condus la închiderea aeroportului.

Diplomaţia rusă a acuzat luni Ucraina că a jucat un „rol-cheie” în tulburările anti-Israel care au izbucnit pe un aeroport din republica rusă Daghestan, a cărei populaţie este în majoritate musulmană, relatează AFP, relatează Agerpres. Aceste tulburări au fost „rezultatul unei provocări planificate şi conduse din exterior” în care Kievul a jucat un rol „cheie şi direct”, a afirmat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *