Părintele Vasile Ioana: „Curățenia gospodinelor reprezintă așteptarea lui Mesia. Când vine, trebuie să găsească curat!” – VIDEO

Spread the love

În prag de Ajun al Crăciunului, părintele Vasile Ioana a fost invitat în cadrul unei emisiuni, acolo unde a vorbit despre marea sărbătoare care bate la ușile românilor. Părintele Vasile Ioana a vorbit despre importanța și semnificația Crăciunului și ce ar trebui credincioșii să aprecieze cu adevărat. Părintele Vasile Ioana, un preot renumit și invitat la diferite emisiuni de foarte multă vreme, a oferit credincioșilor câteva învățături, acum, în prag de Crăciun.

În prag de Ajun al Crăciunului, părintele Vasile Ioana a fost invitat în cadrul unei emisiuni ce aparține de Spectacola. Părintele Vasile Ioana a vorbit despre importanța și semnificația Crăciunului. Semnificația Nașterii Domnului nu înseamnă bogăție și cadouri, ci iubire față de animale, empatie, dragoste față de aproapele nostru și iubirea de sine, spune îndrăgitul preot.

„Întotdeauna un zâmbet va fi frumos în orice chip. După ce și-au făcut cumpărăturile oamenii, au făcut curat în casă, și-au invitat prietenii în casă, te gândești că totul e aranjat, curat, dar apoi te gândești să te ocupi un pic și de suflet. Împărăția lui Dumnezeu e în voi. Noi căutăm frumusețea, puterea, bucuria în afară, dar, de fapt, Hristos ne spune ”Nu mai căutați în afară, totul e înăuntru”. După ce ai primit deja cadoul și te gândești să te 0. Perioada 25 decembrie-1 ianuarie este pentru sine. Pe înțelesul tuturor, Dumnezeu l-a creat pe om din iubire și cu chipul lui și cu posibilitatea să devină asemenea lui, așa spune în Geneză. Noi suntem diferiți de orice altă făptură, nu seamănă nimeni cu tine,  cu mine, fiecare e unic în Univers. Tot ceea ce face Dumnezeu e unic, El ne-a creat din iubire, însă interiorul este același”, a spus părintele Vasile Ioana, în exclusivitate pentru Spectacola.

„Crăciunul înseamnă Qenoza, adică, intrarea Lui Dumnezeu din condiția divină a Lui Dumnezeu în condiția noastră mică, mică. Îți dau un exemplu. Există un mușuroi de furnici, au lumea lor acolo și la un moment dat se întâmplă să apară un haos în mușuroi, Dumnezeu apare și le spune ce nu e bine, dar furnicile nu ascultă și Dumnezeu alege să devină mic, ca o furnică, atunci, celelalte furnici comunică altfel cu o furnică. Așa a început Dumnezeu să facă o alegere. El a devenit ca noi, ca noi să devenim ca El. Așa a făcut alegerile, când l-a trimis pe Gavril la Maria, Maica Sfântă, tânără și pură”, a mai spus preotul.

În graba zilnică și într-o lume în care superficialitatea primează, uităm ce înseamnă credința și faptul că ne-am născut cu Dumnezeu și prin Dumnezeu. Părintele Vasile Ioana sfătuiește românii să se uite în interiorul lor, doar acolo vor găsi bogăția cu adevărat, pentru că acolo este Iisus și Tatăl Lui, în fiecare dintre noi.

„Este foarte important să știm că momentul istoric, Nașterea Domnului este doar o parte a sărbătorii Crăciunului, esența venirii lui Dumnezeu este următoarea. El vine în noi de fiecare dată când noi vrem să Îl primim! El spune ”Eu stau la ușă și bat, dacă vei deschide vom intra în casă, vom sta la masă cu tine”, Dumnezeu este Treime. Noi am făcut curățenie în peștera noastră, în sufletul nostru, am ținut puțin post și l-am invitat să vină în sufletul nostru. De aceea colindătorii vin din afară și anunță venirea lor, de aceea tu deschizi ușa și oferi ce ai, un măr, un covrig, pentru că e un simbol al bunei primiri a acestei vești. Acesta e rostul colindătorilor. Curățenia reprezintă așteptarea aceasta a lui Mesia, îl așteptăm pe Hristos să vină într-o casă curată. Când vine, trebuie să găsească curat. Gospodinele au curățat casele și cu gândul la Dumnezeu. Crăciunul a fost furat, pentru că așteptăm să mâncăm mult, să bem mult, să primim cadouri, aceste lucruri nu au legătura cu dragostea lui Dumnezeu. Noi toți ne curățim sufletele, casa, Dumnezeu l-a trimis pe fiul Său să trăiască ca noi, între noi, ca să devină un model de viețuire. Cadoul nostru de Crăciun este Hristos. Îi îndemn pe oameni să îl pomenească pe Hristos în mesajele de Crăciun. Urarea ce era? Urarea o făceau îngerii pentru venirea lui Hristos, mesajul vertical a venit de la îngerii care au anunțat că s-a născut Mesia. Ar trebui să avem înțelesul spiritual și să facem curat în casă pentru că vine Hristos. Ce e în punga de cadou e mai puțin important. Darul este Iisus. Iisus a spus ”Fără de mine nu puteți face nimic”. Să îi mulțumim lui Dumnezeu că avem daruri, că avem brad, dar să îi mulțumim lui Dumnezeu și Fiului Său. Asta înseamnă curățenia, să te purifici pentru venirea lui Hristos”, a mai spus îndrăgitul preot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *