Părintele Calistrat, despre tinerii care se căsătoresc după 30 de ani: „Nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească!”

Spread the love

Recent, părintele Calistrat Chifan a spus că tinerii fac o mare greșeală atunci când așteaptă să împlinească 30 de ani pentru a se căsători. Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a vorbit recent despre Taina Sfintei Cununii. Duhovnicul spune că tinerii care așteaptă să împlinească vârsta de 30 de ani pentru a se căsători, fac o greșeală mare, pentru că atracția trupească și sufletească dispare până la acești ani.

Pentru tineri, este din ce în ce mai greu să își găsească partenerul potrivit, cu toate că unii dintre ei își doresc foarte mult să se căsătorească. Cu toate că mulți tineri nu găsesc răspunsuri, părintele Calistrat Chifan face lumină și spune că totul ține de modul în care tratezi persoana de alături.

Duhovnicul susține că în momentul în care o tânără se dăruiește rapid unui tânăr, acesta își pierde interesul și nu mai simte nevoie să continue relația sau să respecte fata de alături. Însă, dacă tânăra nu ar ceda ușor, băiatul ar prețui-o și nu ar lăsa-o să plece, pentru că i-ar vedea valoarea cu adevărat și s-ar căsători în timp scurt.

Faptul că astăzi avem mai multe mode sau mai multe paradigme în ce privește căsătoria, apare următorul lucru. Eu le-am prins pe toate și pot vorbi despre toate. În anii ’70, ’73, ’75 până în ’80, fata, dacă trecea de 18 sau 19 ani, deja era o nenorocire, era bătrână. Ce era în această tradiție rămasă naturală? Te mărită și te însoară cât ești numai foc și pară și să ai tot ce-are o floare, și parfum, miros, culoare. Deci în momentul în care tu auzi un „te iubesc”, tresari, te-a pupat un băiat, tremuri, vezi un băiat frumos, îți sclipesc ochii. Normal că la 30 de ani nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească, pe care ai avut-o în tinerețe, când aveai 18, 19 sau 20. De aceea, cele mai frumoase căsătorii și cele mai reușite sunt în vremea studenției”, spune acesta, potrivit romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *