Papa Francisc s-a răzgândit: Acum susține că femeia și bărbatul sunt și trebuie să rămână diferiți. „Cel mai îngrozitor pericol este ideologia de gen”

Spread the love

Papa Francisc a criticat vineri teoria genului, considerând-o „cel mai îngrozitor pericol” care „şterge diferenţele”, informează AFP, conform Agerpres.

Este foarte important să existe această întâlnire între bărbaţi şi femei, pentru că astăzi cel mai îngrozitor pericol este ideologia de gen, care şterge diferenţele”, a spus papa Francisc în timpul unei audienţe la Vatican acordate participanţilor la o conferinţă internaţională despre căsătorie şi viaţa religioasă.

„Am cerut să se facă studii asupra acestei ideologii urâte a epocii noastre, care şterge diferenţele şi face totul identic. A şterge diferenţa înseamnă a şterge umanitatea”, a adăugat suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani.

Îmi amintesc că am citit un roman de la începutul secolului al XX-lea, scris de fiul arhiepiscopului de Canterbury: ‘Stăpânul Lumii’. Acest roman vorbeşte despre viitor şi este profetic, pentru că arată această tendinţă de a şterge toate diferenţele”, a adăugat el.

Papa Francisc a criticat deja în mai multe rânduri teoria conform căreia identitatea sexuală este determinată de educaţie şi mediu, nu de diferenţele genetice.

În 2016, el a denunţat „îndoctrinarea vicleană” a manualelor şcolare franceze influenţate de această teorie, provocând o avalanşă de critici în Franţa. În 2019, Vaticanul a publicat un text menit să ajute profesorii din şcolile catolice să contracareze „ideologia” de gen, care „neagă diferenţa naturală dintre un bărbat şi o femeie”, promovând în acelaşi timp dialogul şi deschiderea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *