Papa Francisc, la o întâlnire cu 200 de preoți. „Gay-ii sunt nişte băieţi buni”

Spread the love

Papa Francisc a comis o nouă gafă în cadrul unei întâlniri cu 200 de preoți, unde a oferit un sfat jignitor homosexualilor, cărora le-a recomandat să consulte un „psiholog” dacă vor să devină preoți. Papa Francisc a fost întrebat despre meserie, în cadrul unei întâlniri cu 200 de preoți, la Universitatea Pontificală Saleziană din Roma, iar pontiful a rostit de mai multe ori cuvânt „frociaggine” (poponar), conform G4media.

„La Vatican există o atmosferă de «frociaggine». Gay-ii sunt nişte băieţi buni (…), ei îl caută pe Dumnezeu. Dar e mai bine să-i orientăm către un părinte spiritual bun, către un psiholog” decât să fie acceptaţi la seminariu”, a declarat Papa.

Sfântul Scaun, a transmis, marți seara, că Papa a dorit să vorbească din nou despre primirea persoanelor homosexuale în seminarii, fiind important să îi primească și în Biserică.

La finalul lunii mai, pontiful și-a cerut scuze pentru că a folosit acel cuvânt jugnitor la o întâlnire private cu episcopi italieni. Declarațiile lui au circulat în întreaga lume și a creat furie în rândul asociaților de apărare a drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor și transexualilor. Vaticanul a asigurat oamenii că Papa Francisc nu a vrut să se exprime într-un mod homofob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *