Papa Francisc, din nou la spital. Suveranul Pontif nu a citit discursul la audiență: „Dragi frați și surori…”

Spread the love

Papa Francisc a fost dus din nou la un spital din Roma pentru un control, după ce luni și-a anulat audiența pentru că încă suferă de o gripă ușoară. Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, nu a putut citi discursul la audiența de miercuri, delegând sarcina unui consilier, amintindu-le credincioșilor că încă nu se simte bine.

În ultima perioadă, Suveranul Pontif a avut probleme de sănătate, anulându-și astfel întâlnirile. De fiecare dată, Vaticanul a vorbit despre o formă ușoară a unei gripe.

Papa Francisc s-a adresat duminică mulțimii din Piața Sfântul Petru în mod normal, pentru a transmite Angelus.

„Dragi frați și surori, sunt încă puțin răcit”, a spus Suveranul Pontif la audiența de miercuri, anunțând că altcineva va citi cateheza sa despre invidie și lăudăroșenie, două dintre cele șapte păcate de moarte, scrie antena3.ro.

Spre sfârșitul audienței, Papa Francisc, cu vocea răgușită și cu o tuse seacă, a preluat cuvântul pentru a-i saluta pe unii dintre credincioși, făcând, din nou, apel la pace. După audiență, Suveranul Pontif a mers la Spitalul Gemelli, pentru „câteva analize”, iar apoi s-a întors la Vatican.

La începutul lunii ianuarie a acestui an, Papa Francisc a cerut să fie interzisă la nivel global practica mamelor surogat. „Calea către pace impune respect pentru viață, pentru fiecare viață umană, începând cu cea a copilului nenăscut din pântecele mamei sale, care nu poate fi suprimată și nu poate deveni nici obiect de comercializare”, a subliniat Suveranul Pontif pe atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *