Nicolae Ciucă: „Vom avea Acord: Cultele religioase din Spania vor beneficia de acelaşi tratament fiscal”

Spread the love

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut astăzi o întâlnire cu PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, la sediul din Madrid al Episcopiei. Liderul PNL a adăugat că i-a promis acestuia că „vom face toate demersurile pentru ca autorităţile spaniole să repună în discuţie acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de acelaşi tratament fiscal, cu precădere în ceea ce priveşte taxele imobiliare”.

„M-a bucurat să îl întâlnesc astăzi pe PS Timotei, episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, la sediul din Madrid al Episcopiei. I-am mulţumit pentru toate eforturile pe care le-a depus pentru a păstra viu spiritul românesc în comunitatea de aici. Reprezentanţii autorităţilor spaniole cu care am discutat mi-au vorbit despre seriozitatea şi buna integrare a românilor în această societate. Ştiu că biserica noastră are o contribuţie importantă la această imagine, prin sprijinul moral şi rolul călăuzitor pe care le manifestă în viaţa celor ce sunt departe de ţară”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.

El a mai spus că i-a promis Preasfinţiei Sale că, de la Bucureşti, „vom face toate demersurile pentru ca autorităţile spaniole să repună în discuţie acordul prin care toate cultele religioase din Spania ar urma să beneficieze de acelaşi tratament fiscal, cu precădere în ceea ce priveşte taxele imobiliare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *