Moment istoric la Roma: Grupul psaltic „Tronos” al Patriarhiei a cântat la mormântul Sfântului Pavel – VIDEO

Spread the love

Arhidiaconul Mihail Bucă și Grupul Psaltic „Tronos” al Patriarhiei Române au fost, în acest weekend în Italia, la Roma, unde au răspuns la o invitație a comunității de români. Cel mai bun psalt din lumea ortodoxă i-a impresionat și pe italieni cu vocea sa, iar asta nu s-a întâmplat oriunde, ci într-unul dintre cele mai importante locuri de rugăciune pentru creștinii din întreaga lume.

Glasurile psalților din „Tronos” s-au auzit în Bazilica Sfântul Paul din afara Zidurilor ( Basilica di San Paolo fuori le mura, în italiană). Aceasta este una din cele patru bazilici patriarhale ale Romei, alături de Bazilica Sfântul Ioan din Lateran, Bazilica Santa Maria Maggiore și Bazilica Sfântul Petru. Bazilica, înființată de împăratul Constantin cel Mare, a fost construită deasupra a ce se considera a fi mormântul Sfântului Pavel, unde se zice că, imediat după execuția acestuia, urmașii săi au ridicat un monument memorial, numit cella memoriae, deasupra mormântului său. La data de 6 decembrie 2006 s-a anunțat că arheologii au descoperit, sub altar, un sarcofag ce se crede a păstra moaștele apostolului Pavel. O conferință de presă ținută la 11 decembrie 2006 a oferit mai multe detalii in privința lucrărilor de excavație, care au durat din anul 2002 până în 22 septembrie 2006. Sarcofagul nu a fost mutat din locul său.

Duminică, arhidiaconul Mihail Bucă și psalții din „Tronos” au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Borghesiana – Roma, Italia. Slujba a fost condusă de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, ierarhul oferind în dar comunității ortodoxe românești un veșmânt al Sf. Dimitrie cel Nou. La slujbă a participat și Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

ARVE Error: Invalid URL in url

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *