Mitropolia Basarabiei va primi anual câte două milioane de euro de la Guvernul României

Spread the love

Unirea dintre România și Moldova este în sufletul multor locuitori ai celor două țări, inclusiv politicieni. Deși s-au făcut mulți pași, până la o decizie definitivă pare să nu mai fie mult. Mitropolitul Petru al Basarabiei s-a întâlnit cu Premierul României, Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria din București. Întâlnirea a avut ca scop discutarea proiectelor și inițiativelor ce urmează a fi derulate în Basarabia începând cu 1 ianuarie 2024, cu sprijinul și suportul financiar al Guvernului României.

În mod special s-a discutat despre proiectul de lege prin care Mitropolia Basarabiei va beneficia de un suport financiar garantat anul de 2 milioane de euro din partea Guvernului României, începând cu anul 2024, potrivit site-ului Mitropoliei Basarabiei. În cadrul dialogului, a fost evidențiată importanța colaborării strânse între Biserică și stat în promovarea valorilor morale, spirituale și identitare.

Arhidiaconul Maxim Sturza, Consilier pentru Relațiile cu Instituțiile Statului, a prezentat inițiativele viitoare care urmăresc dezvoltarea socială, misionară, culturală și patrimonială a Mitropoliei, cu accent pe educație, asistență socială, protejarea patrimoniului cultural și sprijinirea familiilor aflate în dificultate. La întâlnire au luat parte Ciprian-Vasile Olinici, Secretar de Stat pentru Culte, și Andrei Ungar, Consilier de Stat în Cancelaria Prim-ministrului României.

Domnul Prim-ministru Marcel Ciolacu a salutat cu căldură eforturile depuse de Biserica Ortodoxă Română în sprijinirea comunităților ortodoxe din Basarabia și a exprimat disponibilitatea Guvernului României de a sprijini activitățile ecleziastice în mod concret. S-au subliniat, de asemenea, demersurile importante de sprijin prin intermediul Secretariatului de Stat pentru Culte și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *