Mănăstirea Snagov, destinația pitorească, perfectă pentru relaxare. Ar fi locul de odihnă veșnică al lui Vlad Țepeș
Consiliul Județean Ilfov îi invită pe vizitatori să descopere frumusețea Mănăstirii Snagov. Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, CJ Ilfov transmite că Mănăstirea Snagov este locul perfect pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi sau pentru a face o escapadă în natură, departe de agitația cotidiană, dar foarte aproape de București.
„Fie că sunteți în căutarea monumentelor istorice, fie a celor arhitecturale sau, pur și simplu, căutați un ceas de pace, Mănăstirea Snagov are ceva de oferit pentru fiecare….Asigurați-vă că aveți aparatul de fotografiat pregătit, pentru că veți suprinde imagini de poveste”, transmite Consiliul Județean Ilfov.
Una dintre cele mai cunoscute legende care circulă în jurul mănăstirii este că ar fi locul de odihnă veșnică al lui Vlad Țepeș. Se crede că Domnitorul ar fi fost îngropat în incinta mănăstirii, însă corpul său nu a fost niciodată găsit, alimentând misterul în jurul acestui loc. Anul aproximativ al construcției Mănăstirii Snagov este în jurul anului 1408. Se crede că Mircea cel Bătrân a ordonat construcția mănăstirii în timpul domniei sale.
Mănăstirea Snagov se află amplasată pe o insulă cu o suprafață de aproximativ 3 hectare, situată în partea nordică a Lacului Snagov. Accesul principal către acest loc de cult se realizează de pe DN 1, la ieșirea din localitatea Ciolpani. Înainte de a traversa podul peste râul Ialomița, se face o viraj spre dreapta pe DJ 101C, care duce spre Siliștea Snagovului. Ulterior, având ca reper apariția unei troițe, se face din nou o viraj spre dreapta pe DJ 110H. Traseul către destinație este marcat de multe indicatoare rutiere.
Programul Mănăstirii de pe insulă variază în funcție de sezon. În perioada iernii, mănăstirea este deschisă pentru vizitatori între orele 8:00 și 17:30, în timp ce în perioada verii, programul se extinde, iar vizitatorii sunt primiți începând cu ora 7:30 și până la ora 21:30.