IPS Teodosie: „Monștrii sunt aceia care și-au bătut joc de bătrâni, nu Budăi, Pandele şi Firea!”

Spread the love

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, consideră că Marius Budăi, ministru al Muncii și Florentin Pandele, primarul din Voluntari, nu trebuie să își dea demisia. ÎPS Teodosie intervine în schisma dintre Biserică şi Gabriela Firea. Declarația Înalt Prea Sfințitului vine după ce mai mulți oameni au fost maltratați în mai multe azile și centre pentru oameni cu dizabilități, iar povestea a fost făcută cunoscută în spațiul public.

„Monștrii sunt aceia care și-au bătut joc de bătrâni, nu cei care apar la televizor. Depinde despre cine este vorba. Vreau să mă abțin și să nu comentez despre declarațiile lui Bănescu. Mi-a fost student, l-am cunoscut altfel, dar s-a schimbat mult, e greu de înțeles. Biserica este parte implicată în cazurile sociale și s-au făcut și în timpul restricțiilor multe jertfe, mulți oameni au fost ajutați. Noi avem, spre exemplul, sute de oameni asistați. Mergem și la azile de bătrâni de stat și suntem foarte aproape de ei acolo, ne așteaptă. În zilele de sărbătoare nu lipsesc de la orfelinate. Avem și copii și mame, avem grijă ca de copiii noștri. Și statul ajută. Sigur că noi susținem toate aceste așezăminte de stat, cele despre care s-a discutat zilele acestea sunt cu totul surprinzătoare. Niște oameni care nu au credință, nu au umanism, nu își pot respecta și iubi semenii. E cea mai jalnică surpriză pe care am putut-o cunoaște, dar nu putem să punem pe seama unora care nu au știu despre aceasta să îi jignim sau să le atribuim niște fapte pe care nu le-au făcut. ”, a spus arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

Teodosie este de părere că primarul din Voluntari și ministrul Muncii nu trebuie să își dea demisia:

„Un om nu poate să facă totul. Sunt niște subalterni care au responsabilități. Pandele este un om care face foarte mult bine. Vină indirectă poate să aibă, directă nu, este un om care ajută foarte mult. Îl știu de când eram la București și l-am cunoscut. E un om deosebit, la fel ca și soția lui. Este punctul meu de vedere, în lumina învățăturii și practicii bisericii eu nu mă abat de la disciplina bisericii. Biserica s-a implicat și implică foarte mult, nu ne e indiferentă suferința niciunui om. Cât putem îi ajutăm și îi susținem prin toate demersurile pe care le facem. Marius Budăi nu cred că trebuie să își dea demisia. El trebuia să fie acolo, trebuie să luăm lucrurile după responsabilitatea directă, nu indirectă.”, a declarat ÎPS Teodosie, pentru Euronews România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *