IPS Teodosie, după sancțiunea dată de Sfântul Sinod: „Ne pregătim de Postul cel Mare și fiecare zi din lume!”

Spread the love

Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie a avut o primă reacție, vineri dimineață, după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod cu „dojană sinodală scrisă” pentru „răzvrătire și indisciplină”.

Nu vorbim acum de mitropolie, ne rugăm. Ne pregătim de Postul cel Mare și fiecare zi din lume. Nu comentez acum, merg la slujbă”, a declarat vineri dimineață ÎPS Teodosie, potrivit Digi24.

Întrebat dacă este obosit din cauza programului încărcat, acesta a spus: „Nu, așa e tot timpul”.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a sancționat joi pe Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie cu „dojană sinodală scrisă” pentru „încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică”.

„Sfântul Sinod aprobă ca, potrivit art. 5C lit. a din Regulamentul autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfințitul Părinte TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului, să fie sancționat cu dojană sinodală scrisă (avertisment sinodal scris) pentru încălcarea ordinii statutare a Bisericii și tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății, prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică”, potrivit unui comunicat de presă. De asemenea, comunicatul precizează că dacă acesta va recidiva, va fi „trimis în judecata Consistoriului Arhieresc Prim”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *