Încă o noapte lungă în Capitală la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou: Credincioșii au așteptat și OPT ORE ca să ajungă la raclă

Spread the love

Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, este sărbătorit în fiecare an pe 27 octombrie. Sunt zile și nopți de rugăciune pe Dealul Patriarhiei, în Capitală. Mii de oameni au continuat să vină și joi seara să se închine la raclele celor patru sfinți. Cel mai mare pelerinaj din Capitală a adunat și în acest an sute de credincioși pe Dealul Mitropoliei. Peste 60 de mii de persoane au trecut pe la raclele sfinților.

Noutatea acestui pelerinaj a fost că Patriarhia Română a adus din Grecia, Icoana Maicii Domnului, precum și un fragment din moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, care este prăznuit pe 26 octombrie 2023, cu o zi înainte de cinstirea Sfântului Dimitrie cel Nou.

De Sf. Dumitru întotdeauna ajungem aici, chiar dacă cu o zi înainte sau după. Am foarte mare bucurie, multe îndepliniri duhovnicești, asta ne bucură”, a declarat un pelerin, notează stirileprotv.ro.

Nici nu mă simt obosită. Ne rugăm, mai avem niște băieți aici care ne cântă”, a spus o credincioasă.

De 36 de ani vin mereu, cât a fost pandemia am lipsit și acum am revenit”, a mai susținut un pelerin.

Pelerinajul este organizat de Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor. Potrivit preoților, raclele cu moaștele celor patru sfinți, inclusiv cele aduse din Grecia, vor rămâne în curtea Catedralei Patriarhale până duminică seară, 29 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *