Grupare de pedofili, recunoscută de Papa Francisc. Se știa de abuzuri din 1995, dar nu s-a luat nici o măsură

Spread the love

Reprezentanţii papei Francisc în Polonia au anunţat sâmbătă că suveranul pontif a acceptat demisia unui arhiepiscop polonez acuzat, într-un documentar, că nu a acţionat cu privire la abuzurile împotriva copiilor, informează Reuters, relatează Agerpres. Într-un documentar realizat în 2021 de postul de televiziune TVN24, preotul Andrzej Dymer, care a decedat în acel an, era acuzat că a abuzat copii, iar arhiepiscopul diecezei Szczecin-Kamien, Andrzej Dziega, care a ştiut despre acest lucru încă din 1995, nu a luat nicio măsură.

„Sfântul părinte Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului Andrzej Dziega din funcţia de arhiepiscop metropolitan al Szczecin-Kamien”, a anunţat pe site-ul său Nunţiatura Apostolică în Polonia, reprezentanţa diplomatică a Vaticanului în această ţară.

Într-un comunicat de pe site-ul arhidiecezei Szczecin-Kamien se precizează că Dziega se pensionează. Niciuna dintre declaraţii nu s-a referit la acuzaţiile împotriva lui Dziega, care a fost arhiepiscop metropolitan al Szczecin-Kamien din 2009. Arhidieceza nu a dat curs imediat unei cereri de comentarii din partea Reuters. Dziega nu a putut fi contactat pentru comentarii.

TVN24 a relatat sâmbătă că, după difuzarea documentarului, Dziega l-a concediat pe Dymer din funcţia de director al unui institut medical situat în Szczecin, nord-vestul Poloniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *