Gigi Becali a descins la Sfântul Sinod, ca să-l apere la judecată pe IPS Teodosie: „Nu există caterisire, conform sfintelor canoane, decât pentru erezie! Nu că, domne`, răzvrătire. Nu există așa ceva!”

Spread the love

Gigi Becali a venit la Patriarhia Română, joi, înainte de ședința în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îl judecă pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru posibile „acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică”. Gigi Becali a comparat situația Înaltpreasfințitului Teodosie cu ceea ce i se întâmplă lui în relația cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

„Asta știi cum este? Cum mă cheamă pe mine la comisia de fotbal că nu îi convine lui Burleanu. Exact cam așa este, nu îi convine lui Burleanu, „hai că îl chem la comisie” (…). A pus pe ordinea de zi nu știu ce. Nu există caterisire, conform sfintelor canoane, decât pentru erezie, nu că, domne`, răzvrătire, declarații de răzvrătire. Nu există așa ceva!”, a declarat Gigi Becali pentru B1 TV.

Gigi Becali a avut o reacție uluitoare despre judecata la Sfântul Sinod a ÎPS Teodosie. Finanţatorul de la FCSB, cunoscut în ultimii ani ca un om religios, i-a surprins pe jurnaliştii aflaţi la Patriarhie.

Nu are cum decât pentru erezie, pentru alte lucruri (n.r. să fie judecat de Sfântul Sinod). Ce e asta, ce încearcă? Doar îi arată pisica puțin, că au pus pe ordinea de zi. Și chiar de ar fi să se ajungă la vot, nu o să voteze nimeni, că trebuie să votezi. Nu există așa ceva”, a spus Becali.

„Nu există caterisirire pentru răzvrătire, nu există așa ceva… răzvrătire! Există doar pentru erezie, atât! Și dacă se încalcă legea, Sfintele canoane. Atât! Acum îi arată puțin pisica, nu există niciun fel de problemă. Degeaba faci atât tam-tam, ca să se smintească lumea!”, a declarat Gigi Becali la Patriarhie, în fața jurnaliștilor, potrivit AS.RO.

Cancelaria Sfântului Sinod anunța recent că va discuta despre cazul lui ÎPS Teodosie, căruia îi respinsese în mai multe rânduri solicitarea de a ridica Arhiepiscopia Tomisului la rang de Mitropolie. Sinodul Bisericii Ortodoxe Române se va reuni astăzi pentru a decide pedeapsa pentru ÎPS Teodosie, judecat pentru răzvrătire şi indisciplină, dar şi pentru că a tulburat pacea din viaţa bisericii.

Încălcarea ordinii statutare a Bisericii şi tulburarea păcii din viața Bisericii și a societății prin acte de răzvrătire, indisciplină și presiune publică vor fi înscrise pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Sfântului Sinod”, afirma Cancelaria Sfântului Sinod pe 9 februarie, potrivit Basilica.ro.

În pragul şedinţei Sfântului Sinod, prelatul a invitat credincioşii la trei zile de post. Acestea ar fi fost cerute chiar de credincioşi pentru “împlinirea dorinţei de pace şi descoperirea adevărului”. În realitate, spun gurile rele, Înalt Preasfinţitului Teodosie ar face astfel presiuni pentru ridicarea Arhiepiscopia Tomisului la rang de Mitropolie în condiţiile în care Patriarhia a spus, în nenumărate rânduri, că acest lucru nu este posibil.

„Miercuri, joi şi vineri să avem post şi rugăciune cât mai intensă”, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Trei zile de post şi rugăciune în toate mânăstirile şi bisericile din judeţul Constanţa. Este ordinul dat de Înalt Preasfinţitul Teodosie, pentru a susţine ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de Mitropolie. „Rugaţi-vă ca ţinutul acesta al Dobrogei, care are istoria cea mai veche, să fie luat în seamă, nu acum, când va vrea bunul Dumnezeu”, a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *