Femeia care nu a lipsit NICIODATĂ de la pelerinajul Sfintei Parascheva! Are 93 de ani și, cât o țin puterile, va continua să meargă

Spread the love

Catinca Adălănăilă, o ieșeancă în vârstă de 93 de ani, le poate da lecții de credință multora. De mai bine de 3 decenii, de când s-a reluat tradiția pelerinajelor la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, n-a fost an în care să lipsească și spune că atât timp cât o țin puterile, va continua să vină. Catinca Adălănăilă este din comuna Rediu, a venit la pelerinaj alături de consătencele sale, cu o traistă plină cu busuioc, cu credință în Dumnezeu și recunoștință pentru ajutorul primit de-a lungul timpului de la Sfânta Parascheva, scrie BZI.

Bătrâna în vârstă de 93 de ani a îndurat multe la viața sa, dar a, nu și-a pierdut niciodată credința, din acest motiv se roagă în continuare pentru sănătate, pentru popor și pentru a se mântui. Catinca în timp ce mergea la braț cu una dintre consătencele sale, care i-a fost sprijin, a susținut-o și a avut grijă ca și anul acesta să ajungă cu bine la Sfântă. Bătrâna nu a cedat nicio clipă oboselii, iar cu rugăciunea în minte și în inimă a dus la bun sfârșit drumul către liniștea sufletească. Este un exemplu viu care demonstrează faptul că, dacă există credință, nu mai contează vârsta, faptul că picioarele nu o mai țin, că ochii îi sunt slăbiți și că aude tot mai greu.

Canonizarea Cuvioasei Parascheva a fost hotărâtă de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1955. După 1989, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva s-a transformat într-una națională și chiar internațională. De atunci, sute de credincioși și-au găsit liniște și vindecare datorită rugăciunilor închinate. Printre aceștia se numără și bătrâna Catinca, femeia care nu a lipsit niciodată de la pelerinaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *