CNA a amendat cu 10.000 de lei Radio Dobrogea, pentru declarațiile lui IPS Teodosie la adresa femeilor

Spread the love

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat marți cu 10.000 de lei postul Radio Dobrogea, deținut de Arhiepiscopia Tomisului, după o emisiune din 24 iunie în care Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a spus unei femei abuzate de soț că trebuie să își „ducă crucea”, deoarece a primit „taina cununiei”.

Sancțiunea nu a fost aplicată pentru declarațiile Arhiepiscopului sau pentru conduita moderatorului, ci pentru că radioul nu a informat ascultătoarea despre numărul de telefon special Telverde destinat victimelor violenței domestice, conform Legii audiovizualului.

Monica Gubernat, președintele CNA, a propus amenda pentru această omisiune. Dorina Rusu, membru CNA, a menționat în timpul ședinței că responsabilitatea pentru cele întâmplate în emisiune revine moderatorului, dar nu a fost adoptată o sancțiune în acest sens.

Teodosie, cunoscut pentru declarațiile sale controversate și pentru poziția ultra-tradiționalistă, a răspuns întrebărilor unei femei despre abuzul psihologic suferit în căsătorie. Femeia a relatat că, după mulți ani de căsătorie, soțul ei nu a avut empatie, a fost abuziv psihologic și nu a oferit sprijin moral.

Potrivit Paginademedia.ro, CNA a insistat că radiourile și televiziunile trebuie să prezinte numărul Telverde în astfel de situații pentru a oferi sprijin adecvat victimelor violenței domestice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *