Cercetător, despre efectele postului asupra corpului: „Este o reparație interesantă. Se elimină toxinele, corpul se reconstruiește”

Spread the love

Cercetătorul Adrian Vornicu a explicat ce se întâmplă în organism, la 24 de ore după ce postești, în cadrul unui podcast. În cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, cercetătorul Adrian Vornicu a explicat ce se întâmplă în corp, la 12,18 și 24 de ore după ce postești.

„La 12 ore se declanșează o activitate sporită a hormonului de creștere. La 12 ore de când ai lăsat corpul liber, el spune ”Vai, putem să reparăm”. Este o reparație interesantă.  Se poate face reparația țesuturilor, a părților musculare afectate doar dacă ținem post”, explică cercetătorul.

„Eu recomand cu apă. Este foarte simplu: dacă vrei sa speli rufe folosești apă. Apa elimină toxinele din organism. La 12 ore, la 18  apoi la 24 ore. La 18 ore apare autofagia, corpul se reconstruiește. În corpul nostru sunt foarte multe proteine care sunt defecte, iar în autofagie, corpul se uită peste tot și reciclează”, adaugă el. El explică că la 24 de ore se declanșează în corp „fenomenul anti-îmbătrânire”.

„Când cererea enormă a celulelor stem pentru intestin este întreruptă, acestea pleacă spre repararea proceselor metabolice, țesuturilor și organelor afectate, pentru că nu mai sunt aspirate de intestin. 80% din celulele stem sunt aspirate de intestin. Se și vede în rândul celor care țin post mai mult de 24 de ore că pielea capătă un alt aspect, se luminează fața etc”, a adăugat Adrian Vornicu.

Cu toate acestea, ar trebui consultat un specialist, înainte de a lua o decizie.

„Fiecare trebuie să își consulte conștiința și poate chiar un specialist. Există în România locuri unde se țin astfel de posturi mai lungi de 7 zile, în funcție de metabolism, dorințe și ceea ce își doresc să obțină. Eu recomand acest post zilnic de 16 ore – care este între cel de aproape 12 și cel de 18. Ai mâncat dimineața și la prânz, iar până a doua zi faci pauză. Intrarea în regimul de alimentație normal trebuie făcută cu precauție și cu o altă mentalitate, să nu ne întoarcem la vechile obiceiuri”, a concluzionat expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *