Biserica Ortodoxă Română, mesaj de solidaritate cu Israel. Patriarhia cooperează cu autoritățile pentru a-i aduce acasă pe pelerinii români

Spread the love

Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu statul Israel și cooperează cu autoritățile de resort pentru a-i aduce acasă pe cei aproape 800 de pelerini români, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de Biserica Ortodoxă Română, potrivit Basilica.ro. Patriarhia Română a pledat pentru găsirea unor soluții diplomatice.

„Patriarhia Română își exprimă adânca îngrijorare cu privire la recrudescența războiului din Israel, ca urmare a atacului terorist declanșat în zorii zilei de azi, 7 octombrie, atac soldat cu zeci de morţi şi sute de răniţi. Războiul reprezintă totdeauna o catastrofă socială cu urmări incalculabile în planul suferinței omenești și al pierderii vieții unor persoane total nevinovate. O catastrofă umanitară. De aceea, prioritatea cea mai înaltă, mai ales în contextul tragic prin care trece acum o altă țară devastată de război (Ucraina), o reprezintă găsirea unor soluții diplomatice menite să oprească escaladarea violențelor și a crimelor amorsate în atacul terorist de astăzi. Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu statul Israel și cooperează cu autorităţile de resort pentru ca cei aproape 800 de pelerini români să revină acasă”, se arată în comunicatul semnat de Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *