Asociația „Fapte, nu vorbe” din Sinaia: Stâlp de susținere pentru sute de copii abandonați! „Un efort extraordinar, este adevărat că nu se putea fără Dumnezeu” – INTERVIU

Spread the love

Probabil că mulți sinăieni nu au auzit de asociația Fapte, nu vorbe, care își desfășoară activitatea în oraș, dar și în zonele limitrofe. Este condusă de Puiu Stoica, nume mult mai familiar orașului, prin prisma poziției de administrator al Fast Food la Puiu. Discret și eficient, Puiu Stoica este o piesă esențială pentru Centrul Social Pro Vita, din Valea Plopului, județul Prahova, unde se desfășoară o activitate titanică pentru sute de copii din medii defavorizate și nu numai. Nu exagerăm cu nimic: 430 de copii sunt întreținuți de părintele Nicolae Tănase, cu câte trei mese pe zi, haine și tot ceea ce este necesar pentru o viață cât de cât rezonabilă și îngrijire suficientă pentru momentul în care cei mici devin mari și își iau zborul în viață, întorcând astfel – ca o minune – soarta nedreaptă de la apariția lor pe lume.

Centrul Pro Vita de la Valea Plopului oferă servicii privind găzduire și îngrijire pentru copiii institutionalizați, de găzduire, îngrijire pentru vârstnici și hrană caldă prin Cantina Sfinții Martiri Brâncoveni. Asociația Pro Vita Sfântul Brâncoveanu a luat ființă ca urmare activității social- filantropice și pastorale a Părintelui Nicolae Tănase, preot în două sate mici din Județul Prahova. Deși inițial a reprezentat rezultatul unei „mișcări pro life” și a continuat cu… CITEȘTE ARTICOLUL AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *