Arhiepiscopia Tomisului vinde insigne cu stema Federației Ruse

Spread the love

La Arhiepiscopia Tomisului, în cadrul magazinului de unde se pot achiziționa lumânări și diverse suveniruri, printre iconițele, brățări și alte obiecte bisericești se regăsește și o insignă cu stema Rusiei. Vânzătoarea de la magazinul de suveniruri a spus faptul că insigna simbolizează: „Vulturul bicefal. Este reprezentarea slavonă a faptului că puterea statului este în cadrul Bisericii. Este încadrat și Sfântu Gheorghe, în centru, și e mai solemn”, a spus femeia, informează publicația locală replicaonline.ro.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, avea în trecut cuvinte de laudă la adresa lui Vladimir Putin, cel puțin în ceea ce privește ctitorirea de biserici.

Și de ce sa n-o spun, domnul Putin care este atât de vehiculat in zilele acestea și văzut atât de negru, nu e negru asa cum îl prezintă toată lumea. Am spus și o spun, fără frică, este cel mai mare ctitor la Sfâmtul Munte și la Ierusalim și în țara sa, și Putin și Medvedev sunt ctitori și am fost pe urmele lor în excursie și m-am minunat câte jertfe au facut și noi îi judecăm ca pe niște răufăcatori”, spunea IPS Teodosie, la 8 februarie 2022, la un post de radio local.

Ce a adus, a rămas. A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu a făcut nimic cu ele. Sunt aceleaşi. Nu trebuie să am eu o părere”, a răspuns IPS Teodosie, citat de News.ro, când a fost ulterior chestionat în privința declarației inițiale.

Întrebat ce părere are acum despre Vladimir Putin, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: „Nu sunt judecător. Judecător e Dumnezeu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *